سیستم های گرمایش مرغداری

سرمایش و گرمایش سالن های نگهداری حیوانات از مهم ترین مسائل در بحث پرورش است. دمای محیط از قابل اهمیت ترین مسائل در مرغداری ها میباشد چرا که دما تاثیر قابل توجهی را بر پرورش جوجه ها دارد. در 2 هفته اول رشد جوجه ها ، اگر دمای محیط مناسب نباشد در مراحل رشد مشکلاتی به وجود خواهد آمد.

بنابراین مرغداری ها برای جلوگیری از بروز همچین مشکلاتی از سیستم های گرمایشی مختلفی جهت تنظیم دمای محیط استفاده میکنند. سیستم های گرمایشی مرغداری ها باید علاوه بر تامین گرمایش محیط از نظر اقتصادی نیز کاملا به صرفه باشد.

فهرست مطالب

سیستم های گرمایش مرغداری

گرمای مورد نیاز مرغداری ها به دو صورت استفاده از سیستم های گرمایش محیط مرکزی یا موضعی (غیر مرکزی) انجام میشود. از سیستم گرمایشی مرکزی برای گرم کردن تمامی محیط استفاده میشود و عملا برای محیط هایی با دمای پایین اتلاف انرژی بوده و مناسب محیط های معتدل و گرم می باشد.

عمدتا استفاده از سیستم گرمایش موضعی در 2 هفته اول تخریج صورت میگیرد. اما بهتر است بدانید که از سیستم های گرمایش محیطی و مرکزی میتوان به صورت تلفیقی و مشترک نیز استفاده کرد.

یکی دیگر از روش های گرمایشی که در کشور های پبشرفته  دنیا کاربرد دارد روش گرمایش محیط تابشی میباشد که باعث کاهش ظریب تبدیل و افزایش سرعت رشد میشود.

خصوصیات سیستم های گرمایشی مطلوب

  • تعمیر و نگهداری آسان
  • دارای حرارت یکنواخت
  • راه اندازی و سرویس آسان
  • مصرف حداقلی سوخت
  • سازگاری با شرایط آب و هوایی مختلف
  • بازدهی انرژی بالا
  • حداقل اشغال فضا

انواع سیستم های گرمایشی

همان طور که اشاره شد سیستم های گرمایش مرغداری ها چند مورد است که در ادامه قصد داریم تا به بررسی آنها بپردازیم، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشد.

سیستم های گرمایش مرغداری برای سالن ها

با استفاده از این روش تمام سالن گرم میشود و در نتیجه سوخت بیشتری برای گرم کردن  کل محیط به کار میرود. این سیستم ها معمولا داخل محیط نصب میشوند یا از طریق کانالی به محیط منتقل میشود.

انرژی مورد نیاز این وسایل از طریق گاز، گازوئیل و نفت و برق و… تامین میشود. از سیستم های گرمایش کل سالن میتوان چهار شاخ، هیتر های کوره ای، کابینتی و موشکی و تابشی نام برد که در ادامه هر کدام از این موارد را به صورت جداگانه توضیح خواهیم داد.

گرم کننده چهار شاخ

این دستگاه از متداول ترین دستگاه در مرغداری های سنتی و نیمه سنتی است که شامل منبعی حرارتی است که برروی چهار پایه هایی قرار میگیرد. داشتن هزینه کم از مزایا و احتمال ایجاد جرقه و آتشسوزی ،استفاده از اکسیژن محیط و عدم کنترول اتوماتیک دما در محیط و نیاز به رسیگی مداوم نیرو انسانی، عدم توزیع یکنواخت گرما در سالن و… از معایب استفاده از این دستگاه میباشد.

سیستم گرمایش از کف

جوجه ها گرما را از طریق کلیه ها و ریه های خود که در قسمت پشتی بدنشان قرار دارند دریافت میکنند. در طبیعت نیز اینگونه دیده میشود که مرغ مادر گرمای بدن خود را از قسمت پشتی بدن جوجه ها وارد بدنشان میکند ما سیستم گرمایش از کف گرما را از پایین اولید میکند و به دلیل اینکه گرما به درستی به بدن جوجه ها وارد نشده است در مراحل رشد دچار مشکل خواهند شدبه همین سبب استفاده از این سیستم زیاد منطقی نیست.

ممکن است مشکلات محیطی مثل خشک شدن کف و افزایش بخار موجود در هوا را نیز به وجود آورد.

سیستم گرمایش از کف

هیتر کوره ای

حرارت ناشی از سوختن گاز یا گازوئیل در این دستگاه ها هوای ورودی را گرم کرده و سپس با استفاده از یک فن پر قدرت به محیط داخلی سالن هدایت میکند. هوای گرم با چرخش در محیط داخل هوای گرم را به همه نقاط منتقل میکند.

به طور معمول این دستگاه را در محیطی خارج از سالن قرار میدهند و به این طریق از اکسیژن محیط برای احتراق استفاده نمیکند.

هیتر موشکی

این سیستم گرمایش مرغداری ها به شکل استوانه ای بوده و قدرت توان بالایی دارند و معمولا به سقف متصل میشوند. از نظر سوخت مصرفی انواع نفت سوز، گاز سوز و گازوئیل سوز آنها وجود دارد. از جمله مهم ترین مزایای آن میتوان به سنسور های حرارتی آن جهت کنترول اتوماتیک دما  اشاره کرد.

این دستگاه با استفاده از هوادهنده های برقی،هوای گرم شده را به اندازه ی 40 تا 50 متر پرتاب میکند.

هیتر موشکی

سیستم گرمایشی موضعی در مرغداری

معروفترین این سیستم گرمایش مادر مصنوعی میباشد که دارای چتر،منبع تولید حرارت و چهار چوب است. این سیستم یا از سقف آویزان میشوند یا برروی پایه ها قرار میگیرد. این سیستم بر اساس سوخت مصرفی به چند دسته گاز سوز، برقی، گازوئیل سوز تقسیم میشود. چتر مادر مصنوعی همانند یک سیستم تابشی عمل کرده و  گرمای تولیدی را به سمت جوجه ها هدایت میکند.

سیستم گرمایشی تابشی در مرغداری

در این سیستم ها بجای استفاده از هوای گرم، گرما را به صورت مستقیم به بدن پرنده می تابانند. این سیستم علاوه بر مرغداری ها در ورزشگاه ها، پایانه ها، مراکز خرید و در مناطق سردسیر  کاربرد دارد.

 این سیستم ها از یک مدار بسته برای سوزاندن گاز در داخل خود استفاده میکنند. در این سیستم حرارت ناشی از سوخت گاز در داخل یک لوله با آلیاژ مخصوص حرکت کرده و سبب داغ شدن سرتاسری لوله می شود.

اشعه مادون قرمز توسط فلزی که در ساخت لوله های این دستگاه ها به کار رفته است تولید شده و از طریق  صفحه ی انعکاس دهنده ای که در بالای لوله ها تعبیه شده به کف تابانده می شود. در این روش نیز حرارت را از بالا به پشت جوجه ها میتابانند.  

Visits: 39

2 Reviews

1

Write a Review

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو در سایت

درحال بارگذاری ...
واحد فروش